icon_filter Only for logged in users

Shopping cart (0) items
icon_share Share this song
icon_filter Only for logged in users
icon_filter Only for logged in users
Back

Sundaykids

BIOGRAFIE
Getrokken uit de klei, en opgegroeid met het ochtendlicht glinsterend op de velden en wateren van Friesland en Groningen kan je de Amsterdamse Sunday Kids met recht stadscowboys noemen. Zanger en bassist Folkert Lodewijks weet als geen ander die hunkering naar het open landschap en de landelijke eenvoud te vertolken met zijn bijzondere stem en messcherpe, met humor doordrenkte teksten. Sunday Kids is een creatief collectief. Ook Jan, Matt en Sjoerd zijn songwriters en doorgewinterde muzikanten met elk een heel eigen signatuur. Een nieuw album wordt verwacht in 2014.

AMERICANA / ROOTS ROCK
Soms volledig fucked up en overstuurd, een andere keer bloedmooi en gevoelig.
Sunday Kids hebben de experimenteer drang die past bij de grote stad en de ruggengraat die hoort bij het platteland en dat maakt “Twang Wolf Sessions” een album dat traditie mixt met spanning.

LIVE
Met huilende mondharmonica, ruige riffs, subtiele slide guitars en regelmatig aangevuld met Hammond en banjo, geven ze aan het genre roots rock een unieke invulling die nog niet gehoord is in de lage landen. Dat de originaliteit en snel groeiende live reputatie van de Sunday Kids niet onopgemerkt is gebleven werd duidelijk toen ze in juni van dit jaar werden uitgenodigd om het voorprogramma van country-legende Lucinda Williams te verzorgen in de grote zaal van Paradiso.


Songs by this artist

    Title Artist Time
Big Expensive Truck (stuck in da mud) Sundaykids 2:25
Buster Sundaykids 3:32
Cold Blows Off Sundaykids 3:02
Goin' Home Sundaykids 5:43
Soho Sundaykids 6:35
Soul Sundaykids 3:18
Sunday Morning Sundaykids 5:56