Sundaykids

BIOGRAFIE
Getrokken uit de klei, en opgegroeid met het ochtendlicht glinsterend op de velden en wateren van Friesland en Groningen kan je de Amsterdamse Sunday Kids met recht stadscowboys noemen. Zanger en bassist Folkert Lodewijks weet als geen ander die hunkering naar het open landschap en de landelijke eenvoud te vertolken met zijn bijzondere stem en messcherpe, met humor doordrenkte teksten. Sunday Kids is een creatief collectief. Ook Jan, Matt en Sjoerd zijn songwriters en doorgewinterde muzikanten met elk een heel eigen signatuur. Een nieuw album wordt verwacht in 2014.

AMERICANA / ROOTS ROCK
Soms volledig fucked up en overstuurd, een andere keer bloedmooi en gevoelig.
Sunday Kids hebben de experimenteer drang die past bij de grote stad en de ruggengraat die hoort bij het platteland en dat maakt “Twang Wolf Sessions” een album dat traditie mixt met spanning.

LIVE
Met huilende mondharmonica, ruige riffs, subtiele slide guitars en regelmatig aangevuld met Hammond en banjo, geven ze aan het genre roots rock een unieke invulling die nog niet gehoord is in de lage landen. Dat de originaliteit en snel groeiende live reputatie van de Sunday Kids niet onopgemerkt is gebleven werd duidelijk toen ze in juni van dit jaar werden uitgenodigd om het voorprogramma van country-legende Lucinda Williams te verzorgen in de grote zaal van Paradiso.

Songs by artist

Title Time BPM
Buster
Buster
Sundaykids
3:32 104
Cold Blows Off
Cold Blows Off
Sundaykids
3:02 107
Goin' Home
Goin' Home
Sundaykids
5:43 87
Soho
Soho
Sundaykids
6:35 94
Soul
Soul
Sundaykids
3:18 94
Sunday Morning
Sunday Morning
Sundaykids
5:56 120
0:00 / 0:00
-
-
Added to cart